maxlu179 (maxlu179) wrote,
maxlu179
maxlu179

Bältesväska

Jag har precis levererat en bältesväska som en bekant beställt av mig. Den är baserad på diverse väskor ur Purses in Pieces, av Olaf Goubitz. Jag har dessutom sneglat en hel del på väskorna som mikkelf84 gjort, vilket alltid är lika inspirerande.


Väskan är vändsydd i 1,5 mm svärtat nötläder och med barkgarvat getskinn från Morjärvs garveri i laskning och pungar. Spännet är i gjutet i brons och förtennat.


Till vänster kan man se några av väskans detaljer med locket uppfällt. Insidan av locket är fodrat med handvävt linne. Till höger visas väskan sedd bakifrån.


Infodringen i locket består av en läderbit med genombrutet mönster, fastsytt på en bit av handvävt linne. Tygets stadkant utnytjas för att undvika att tyget fransar sig i överkant. Först efter att lädret sytts fast klipps det överblivna tyget bort. På så sätt kan infodringens ytterform tydligt markeras på tyget så att infodringen får rätt form jämfört med locket. I annat fall är det lätt hänt att det ändrar form och får dålig passform då sömmarna stramar i lädret. Markeringen klipps bort när tyget klipps rent. Pungarna består av ett stycke som sytts fast med dubbla sömmar genom en tunn svärtad läderrem.


Överkanten på pungarna förstärks med en dekorativ kastsöm och kanten rullas samtidigt in så att den klippta kanten döljs. Laskningen binder samman locket och överkanten på lockets infodring med väskans fram- och bakstycke. Laskremen är ca 5 mm bred och är skuren ur samma skinn som pungarna.
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 9 comments